Батериска ламба (виц)

– Каде одиш, сине?
– Ќе излегувам со другарите.
– Земи си ја оваа батериска ламба во џебот!
– Мамо, надвор е ден, не ми треба!
– Сега е ден, но после ќе се стемни! Или сакаш и ти да направиш како батко ти на твои години?!
– Е што направи бате?
– Е па и тој не сакаше да си носи ламба и гледај каков крокодил доведе дома.