Бегајте! Полиција иде! Мајката си го заборави детето од што испаничи…

Видеото е снимено во холандскиот град Ејмјоиден, во моментот кога полицијата пристигнува на местото каде што снимачот им јавил дека има собрано поголема група на луѓе.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.