Белгиските полицајци сакаа да ги растераат луѓето кои не почитувале социјална дистанца на плажа, но наидоа на жесток отпор

Кога имаш песок при рака, не ти треба друго оружје. Некои од сопствениците на кафичи на плажата се замешаа од страна на полицијата, затоа што плажата им се преполнила со луѓе, кои не им купуваат ништо.