Белгиските полицајци со водени топови ги празнат улиците поради насилните протести кои избувнаа заради смртта на 19-годишно момче

19-годишното момче загина откако со скутер се обидувало да избега од полицијата, која сакала да го казни заради прекршување на забраната за движење заради корона вирусот.

Во Белгија се забранети масовни собири заради коронавирусот, па полицијата искористи водени топови за да ги исчисти улиците од демонстранти. 57 лица беа уапсени после инцидентот.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!