Белгиските спортски коментатори се збунија од глетката

За да се најдат во работа, белгиските спортски новинари организираа „Карантински куп“ во кој учествуваа нивните спортисти. Дисциплините во кои се натпреваруваат се трчање, возење велосипед, веслање, кревање тегови, стрелање и голф.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.