Бензин по стара цена (виц)

Возач запира на бензинска за наполни гориво.
– Ставете ми 95-ка за 500 денари.
Вработениот на бензинската му вели:
– Вие сте последниот кој ќе полни гориво по старата цена. Сите после вас ќе полнат по новата.
Задоволен, возачот вели:
– Е па наполни ми го цел резервоар!
Вработениот му полни, а овој оди на касата. Плаќа и ја прашува касиерката:
– А за колку ќе се крева цената на бензинот?
– Не се крева, се спушта за 15%.