Бескорисно или генијално? Ова мало роботче точно знае каде се наоѓа изметот на вашиот миленик

Со миленичето доаѓаат и одговорностите. Најслаткиот дел од грижата за нив сигурно не е собирањето на изметот кој го оставаат зад себе.

Затоа компанијата направи корисна работа измислувајќи робот што го пронаоѓа, открива и автоматски го собира изметот на вашето куче, така што никогаш повеќе нема да има потреба да се оптоварувате со оваа валкана работа.

Машината, наречена Beetl, е опремена со компјутерски вид и предни камери за да им помогне да го пронајдат изметот од кучето, а штом ќе се осврнат на него, роботот се движи директно над него и користи механичка канџа за да го собере. За среќа, роботот има сопствен мал запечатен сад за чување на изметот додека не бидете во можност да го отстраните.

Покрај успешно откривање на измет, сензорите на Beetl исто така му овозможуваат да избегне какви било пречки на патот и да остане во одреден периметар. Сè што треба да направи сопственикот е да ги постави границите на својот тревник, а потоа да му дозволи на роботот да се шета наоколу и да го „надушка“ изметот на кучето.

Иако е одличен за домашни услови доколку имате двор, малку би било нелогично да го земете со себе кога одите да го шетате кучето во паркот, така што половина од работата е завршена.