Бидејќи во Македонија сега е сезона на греана ракија, оваа вевчанска песна ќе ви биде хит!

Песната се вика „Тури ми топла“, испеана е на чист вевчански дијалект, а автор и изведувач е Перо Пешиноски – Бели.

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.