Бил на доктор поради болки во стомакот, лекарите се шокирале од тоа што го пронашле

Лекарите се шокирале оваа кога во ректумот на Тајланец пронашле тенија долга 18 метри.

67-годишниот пациент ја посетил болницата, во провинцијата Нонг Каи, Тајланд, жалејќи се на болки во стомакот и гасови.

Тој не бил свесен за какви било проблеми и примерок од столица бил испратен на медицински лица во Центарот за истражување на паразитски болести, во соседната провинција Нахон Ратчасима.

Таму, лабораториските тестови покажале дека содржи 28 јајца.

На човекот му бил даден лек за да може да се ослободи од паразитот следниот ден.

Снимките покажувале зачудени медицински лица кои се чудат на паразитот долг 18 метри и го поставуваат на црвена подлога.

Портпарол на Центарот за истражување на паразитски болести рече: „Taenia saginata, долга повеќе од 18 метри, беше најдена пациент чиј примерок беше испратен во центарот“.

Лекарите веруваат дека паразитот потекнувал од живо говедско месо кое содржело јајца од тенија.

Медицинските лица велат дека тенијата е најголемата што ја пронашле на Тајланд повеќе од 50 години.

Пациентот добил лекови и бил предупреден да ги смени навиките во исхраната.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!