Блогерка од Санкт Петербург не се плаши да покаже дека треба да си го сакаме телото

Руската блогерка Маша има 1,1 милиони претплатници на Инстаграм, од кои многумина, благодарение на неа, се вклучуваат во идејата дека треба да се сакате себеси во каква било форма. Девојчето не се плаши да ги покаже своите заоблени форми во долна облека и да промовира позитивни идеи за тело. Таа призна дека изгубила и се здебелила и се борела со нарушување во исхраната многу пати во минатото.

Таа на 19-годишна возраст сакала да направи операција на виснати гради. „Еднаш, пред две години, одев со моите пријатели во маица без градник, низ маицата можеше да се видат моите гради. На тој ден, еден од моите пријатели учтиво забележа:„ Маша, твоите гради висат. ”, но јас сакав да потонам во земјата. Оваа фраза потоа ми се заглави долго време во главата.”

Сепак, тогаш Маша го избриша бројот на пластичен хирург, затоа што сфати дека „секој има право да се сака себе си како што е“. И сега таа ги советува претплатниците не само да се прифаќаат себеси, туку и да „живеат високо“ без да ги земат предвид стравовите и стереотипите.