Богаташи сакаат да го избркаат бездомникот од неговиот нов дом

Бездомник кој се криел од пандемијата се насели на една од најпознатите плажи во светот, но некои локални жители се несреќни. Маорец, познат само како Ауи, започнал да живее во древна пештера спроти улица од богатите сопственици на куќи во засолништето за диви животни Монт Друри во новозеландскиот град на плажата Монт Маунгануи во почетокот на 2020 година. Домот, кој се наоѓа веднаш до домовите вредни неколку милиони долари, е видлив од ексклузивните распространети домови долж Пацифичката авенија.

Жителите сакаат тој да се пресели од ова место, откако првин го избрале од паркот во кој спиел. Локалните политичари исто така бараат од него да се пресели без да понудат никаква помош.