Богаташот кој направил сообраќајка со новото Ферари (виц)

Богаташ направил сообраќајка и доаѓа полицијата. Богташот лелека:
– Леле, моето ново Ферари! Цело е смачкано, а само што си го купив!
Полицаецот му вели:
– Како може да сте толку алчен, офкате за Ферарито, а не гледате дека целата лева рака ви ја нема!?
Богаташот:
– Леле, мојот златен Ролекс часовник!!!