Боксот можеби е виртуелен, но нокаутот е вистински

Несреќникот се најде на погрешно место во погрешно време.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.