Болната мирно си спиеше во болницата, кога наеднаш ја разбуди дух!?

Се испостави дека не било дух, туку медицинската сестра која си работи по правила и прописи во ова време-невреме.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.