Боно од U2 им посвети песна на сите доктори и медицински лица кои се во првите борбени линии против коронавирусот

„Оваа песна е направена пред околу еден час. За лекарите, медицинските сестри, негувателите на линијата на фронтот: ова е за вас!“ – Напиша Боно Вокс, лидерот на групата U2.