Борат 2 ќе се прикаже премиерно во октомври, а трејлерот покажува дека ќе е урнебесен

Сега имаме официјален датум на објавување на Borat 2, со долгоочекуваното продолжение на располагање да се емитува на Amazon Prime од 23 октомври. На постер каде што стои датумот на објавување, може да се види Саша Барон Коен како носи маска за лице на начин кој премногу за жал наликува на иконските манкини на Борат. Постерот го носи слоганот, „Носете маска. Спасете живот“. Очигледно Борат повторно ќе ги опфати основните проблематики на општетсвото, особено со моменталните глобални проблеми. Борат е познат по тоа што ретко има цензура и целиот свет едвај чека да види што има да покаже.