Босанец направи ротирачка куќа за да ја усреќи сопругата

Што можете да направите за доброто на вашата сакана сопруга. Во Босна, во близина на градот Србац, 72-годишен пензионер изградил куќа на тркала за неговата сопруга за да може да има поинаков поглед од прозорецот. Точно, мотивацијата во овој случај не беше романтична. Човекот рече дека е уморен од жалбите на неговата сопруга и бескрајните поправки. Затоа, тој одлучи да изгради ваква куќа за да може неговата сопруга „да ја извртува како што сака“, пишува Ројтерс. Пензионерот рече дека за изградба на проектот биле потребни шест години. И процесот се покажа како доста тежок, бидејќи човекот беше примен во болница со срцев удар.

„Ги замолив лекарите да се обидат да ми го продолжат животот барем за една година, бидејќи целиот проект е во мојата глава, никој нема да знае како да го заврши“, рече тој.

Босанецот истакна дека неговата идеја не е иновација, туку потребни се само трпение и желба за да се спроведе. Сега неговата куќа се врти околу седум метри оска, а неговата сопруга може да ужива во погледот на полето со пченка, реката и шумата. Прави целосна револуција со најмала брзина дневно.