Босовите на нарко-картел во Гватемала пред очите на полицијата бегаат со авионот по импровизираната писта

Полицијата на Гвтемала соопшти дека дилерите од нарко картелот користат деловен авион „Hawker 125“. Кога полицајците ја откриле нивната локација, веднаш отишле на местото, но членовите на картелот избегале непосредно пред да ги фатат.

Полетувањето на аавионот дури е снимено и на видеото во продолжение. Позди се гледа полицискиот хеликоптер.

Погледнете како изгледа реалниот свет на борбата против картелите, широко распространети во Гватемала, близу Мексико.