Бразилец направи трогателен стрип со кој покажува како нашиот живот се менува кога во него се појавуваат пријатели со опашка

Адемар Виеира е илустратор, новинар и сценарист со седиште во Бразил. На својот инстаграм објавува акварел стрипови, кои без ниту еден збор откриваат најразлични животни ситуации. Една од најпопуларните серии на дела на овој уметник е приказната за тоа како прво куче се појавува во куќата на младо момче, а потоа и мачка. Животните го прават животот на херојот посветол и посреќен.

„Секој пат кога ќе направиме избор, животот се менува“, пишува уметникот

Преземање одговорност за животот на животно е голема одлука

Вашето домашно милениче може да ви го направи животот позабавен

Секогаш ќе има пријател во близина

Ова е навистина вредно

Но, постојат моменти кога ќе мислите дека жалите за својата одлука.

На крајот на краиштата, никој не е совршен

Тогаш е важно да се потсетите дека животот се сменил на подобро со доаѓањето на миленичето.

Запомнете колку сте среќни

Се случува, штом ќе се навикнете на вашето домашно милениче, зборуваме за второто

Отпрвин, не сте сигурни дали на куќата и треба друг опашест ѕвер.

Но, тогаш сфаќаш дека тоа е судбина

Малото треба да се чувствува пријатно во нов дом

Да се дружи со сите

Да се покаже

Да го пронајде најпријатното место

Да се чувствува како дома

„Понекогаш одлучуваме да засолниме животно за да направиме добро дело. Но, на крајот, нашите мачки и кучиња прават добро за нас “, пишува Адемар Виеира.

Колку е добро што се имаме едни со други