Бркање на сонцето: Индиски фотограф покажува како да фотографирате зајдисонце

Фотографијата на зајдисонце е посебна уметничка форма. На многу места луѓето одат само за да го видат зајдисонцето и да направат убава фотографија. Но, повеќето одат по едноставен пат, снимаат панорама со зајдисонце или „садат“ сонце во дланката. Индискиот фотограф Крутик Такур ја подигна фотографијата на зајдисонце на повисоко ниво. Тој излегува со оригинални заплети, и со помош на модели ги претвора зајдисонцата во вистински настапи. На неговите слики, сонцето се претвора во топка, фенер или цвет. Само погледнете ги овие волшебни снимки!