Бројот на посетители во националниот парк на Аргентина не престанува да расте

Откако минатата година убавините на овој парк беа „откриени“ на пошироката јавност бројот на посетители расте и покрај пандемијата. Само во петок имало 1500 туристи. Сепак од паркот велат дека капацитетот е многу пгоолем и сепак се запазуваат мерките за заштита. Паркот има прекрасни природни убавини и неверојатни водопади. Од 2 до 31 јануари имало 26.000 посетители.