Брзо лизгање е нашиот нов омилен спорт: Оваа шармантна 21-годишна Холанѓанка е светска шампионка на 1000 метри

Одмна нема спортски натпревари, што не значи дека некоја спортистка не може да го освои светот со својот шарм.

Јута Лердам стана светската шампионка во брзо лизгање на 1000 метри во февруари.