Будалата си ја буди девојката со живо јајце во устата, НО тоа не е сѐ!

Велат живо јајце на сабајле било здрава работа, но нема да сакате некој вака да ви го сервира.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.