Будистичкиот свештеник знае дека сите се грешници и дека треба малку појако да се труди за да има се простат гревовите

„Ајде кој е следен за исповед нека клекне пред мене!“ (Ако смее!)

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.