Чилеанците имаат свој стил и свои правила за протестирање, особено за возачите кои сакаат да поминат преку толпата

Протестите во Чиле против приватизацијата и зголемените трошоци за живот траат веќе 100 дена, но тоа се се, само не обични протести.

За протестантите да му дозволат на некој возач да помине низ толпата, возачот треба прво да излезе и да поигра со нив.