Човек докажа дека постојат само 10 типа на филмски постери и не ни се верува како не го забележавме ова порано

Филмските постери честопати ја играат главна улога во одлуката дали филмот кој го претставуваат би сакале да го гледаме или не. Има безброј филмски постери и постојано излегуваат нови и ни се чини како секој да е уникатен и посебен. Но, што ако ви кажеме дека не е така и дека бројот на типови на постери е ограничен, многу ограничен.

Корисник на Твитер, кој исто така е креативен режисер и фотограф, неодамна излезе со идеја дека има 10 основни постери за филмови. Човекот по име Ли, пронајде доследна шема меѓу филмските постери во Холивуд и другите земји. Дали се сложувате?

1. Портокалова и сина акција

2. Секси нозе

3. Замаглен полицаец

4. Потпрен пар

5. Црно црно

6. Црвен фустан

7. Црно и портокалово

8. Магливо

9. Око

10. Жолто

Бонус: Профилот на Том Круз