Човек ги фотографира сите оброци на ден, за да покаже каква храна јадат луѓето што се во принуден карантин во хотелите во Сингапур

Еден човек по враќањето од странство бил приморан да остане во државен карантин во хотел во Сингапур. Иако изолацијата може да биде тешка бидејќи човекот останал сам во собата, а интеракцијата со надворешниот свет е само отворен прозорец, сепак хотелот со 4 ѕвездички, Сентоса, им нуди на карантинците 3 квалитетни оброци на ден.

Така човекот попишан на Инстаграм како shn.makan одлучил да го документира секој оброк и на некој начин прави дневник за храната за да покаже како се хранат луѓето таму. Неговиот престој започнува на 27-ми март и овој ден го нарекува ден 0.

Ден 0

Прв ручек

Вечера

Ден 1

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 2

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 3

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 4

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 5

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 6

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 7

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 8

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 9

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 10

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 11

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 12

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 13

Појадок

Ручек

Вечера

Ден 14

Појадок, последниот оброк во хотелот