Човек спаси тинејџерка заглавена во снег откако забележал нешто необично додека скијал

23-годишниот Вил Филд ѝ го спасил животот на 19-годишна девојка откако ѝ ги забележал нозете на површината на снегот на оддалечена рута што ретко се користи. Тој скијал со пријателите кога ја забележал девојката и извадил лопата од ранецот за да ја откопа.

Тинејџерката исто така скијала пред да слета со главата право во снегот во Лес Аркас на француските Алпи. За среќа девојката не претрпела повреди и му е многу благодарна на Вил.