Човек украл Bluetooth звучник само затоа што не сакал да се жени

На некои парови не им е судено да стапат во брак и секако доколку еден од партнерите не сака да го направи тоа постојат многу „нормални“ начини како да го избегнете големото прашање.

Но, еден млад човек одлучил дека најсоодветен начин да ја „спречи“ својата девојка да се омажи за него е да украде звучник.

Г-дин Чен бил уапсен од страна на полицијата откако украл Bluetooth звучник од 300 евра од студиото за танцување во Шангај, Кина. Тој го сторил ситното кривично дело и истиот ден бил уапсен. Како и да е, во полициската станица сигурно имало неколку насмевки и кикотење: неговата исповед ги забавувала истражителите и довела до тоа неговата приказна да заврши вирално на Интернет.

На прашањето зошто одлучил да украде, г-дин Чен им кажал на полицајците во полициската станица Ксинхуа: „Затоа што мојата девојка сака да се омажи за мене, но не сакам да се оженам со неа. Знаев дека ќе бидам фатен. Јас, всушност, сакав да одам подалеку, но бев лут. Мојата девојка сака да се мажи, но јас не сакам. Знаев дека ќе ме најдете, иако не мислев дека ќе биде толку брзо.“

Според локалните власти, г-дин Чен избрал да украде ставка со мала вредност, така што тој нема да го оптовари сопственикот со голема загуба. Тој се надевал дека кога ќе го украде и ќе биде фатен, целото неволја ќе ја разочара неговата девојка толку многу, што таа ќе сака да раскине со него. Тој во моментот е во притвор за ситни кривично дело, но сепак не се очекува да биде задржан во притвор долго.

Исто така, сè уште е нејасно дали планот на г-дин Чен бил успешен. Можеби ѝ се допаѓаат лоши момци…