Човек верува дека озогласениот убиец Зодијак е всушност неговиот татко

Во 1960-тите, Зодијак проли крв низ Калифорнија, со пет потврдени убиства и тврдења за уште 37. Сепак, тој никогаш не бил фатен. Патеката на нерешени убиства ги уништуваше, збунуваше и ги фасцинираше истражителите и ентузијастите на вистинскиот криминал низ целиот свет.

Кој и да беше, тој уживаше во сопствениот статус како енигма на смртта – прогонувајќи ги началниците на полицијата и печатот со прогонувачки писма пред друго убиство.

Сепак, тоа е многу подлабока приказна за Гери Л. Стјуарт. Тој верува дека го има одговорот на повеќедецениското прашање за идентификацијата на убиецот Зодијак. Тој верува дека тоа е неговиот биолошки татко, Ерл Ван Бест, Jуниор.

Новата документарна емисија од 4 дела на FX, базирана на книгата на Стјуарт ги разгледуваат неговите обиди да го пронајде неговиот вистински татко, што го наведува дека тој може да биде вистинскиот сериски убиец.

Ова не е хипотеза за разговор – тоа бил 12-годишен процес со собирање и истражување за проширување на видикот. На пример, на снимката, Стјуарт раскажува како го видел името на неговиот татко во еден од шифрите на Зодијакот. Тие исто така имаат мошне слични ракописи, иста лузна од отпечатоци и најзачудувачки од сè, 99% веројатност дека нивните ДНК се совпаѓаат.

Ван Бест Jуниор беше еден од најголемите осомничени што доминираа во теориите на истражителите (заедно со Артур Ли Ален, веројатно најпознатата личност во случајот).

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.