Човекот херојски, без да размисли ја спасува големата бела ајкула, која некако се нашла на брегот

Џош Гримшо започнал своја спасувачка мисија откако забележал „мала“ ајкула на плажата Муриваи. Ајкулата останала заробена во јаже кое најверојатно ја донело до брегот.

Џош ја забележал и знаел дека доколку не направи нешто ајкулата ќе умре без вода. Така храбриот човек без размислување ја фати и реши да ја врати таму каде што припаѓа.