Човеков е мајстор за ловење јагули закопани длабоко во блатото

Понекогаш трдиционалните методи, усовршувани со векови, се многу поимпресивни од најсовремената опрема во светот.

Интересен научен факт: Според некои процени јагулите настанале уште во периодот од пред 140-65 милиони години, што на некој начин еволуциски ги прави современици на диносаурусите.