Човеков го „хакираше“ Гугл Мапс и успеа да направи лажен аларм за застој во сообраќајот со помош на 99 смартфони во количка

Гугл Мапс ги користи податоците од телефоните и прилично прецизно ви кажува каква е состојбата на патиштата и за колку време ќе стигнете до вашата дестинција. Да го погледнеме овој интересен експеримент на еден човек без попаметна работа :).