Чуден пешак си се шета по раскрсницата како што ќе му текне

Колку само пати си го стави животот во опасност… Ова некоја тешка дрога ќе да е.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.