Човечкото тело како дел од уметноста, буквално

Крег Трејси го направи човечкото тело главен предмет на неговата уметност. Тој стана првиот уметник што отвори галерија посветена на сликање на телото. Трејси специјализирал во овој жанр 20 години и за тоа време насликал стотици тела со слики од животни, дијаманти, сценски глетки, па дури и северно светло. Но, може да биде тешко да се забележи телото во неговата работа. Дали успеавте да ги пронајдете телата на сите фотографии?