Човек го наполни својот дом со над 300 бездомни животни за да ги заштити од ураганот Делта

Ураганот Делта ги стави сите во состојба на готовност, вклучително и Рикардо Пиментел. Тој работи во засолниште за животни наречено Тјера де Анималес. Тој знаеше дека треба да ги заштити животните што живеат таму, па Рикардо стори се што можеше за да ја осигура нивната безбедност за време на ураганот.

Сепак, Рикардо знаеше дека сите животни нема да се сместат во засолништето и дека зградата не е отпорна на урагани, па ги зеде кучињата, мачките и другите животни и ги донесе во неговиот дом. За време на ураганот во неговата куќа имало околу 300 животни. Рикардо имал подготвено многу храна и други потреби за животните, па сè поминало во најдобар ред.

Масивниот ураган во Мексико неодамна уништи многу луѓе. Формиран е на 5 октомври 2020 година и се распрсна на 12 октомври 2020 година. Во еден момент, тој беше побрз од 230 км на час. Исто така, тоа беше еден од најголемите урагани што некогаш ги погодил САД.

„Тие беа многу добро воспитани цела ноќ за време на метеоролошкиот феномен. Сите тие се стерилизирани и кастрирани, вакцинирани и дероматизирани. Скоро сите се подготвени да бидат посвоени. Спасував животни скоро цел живот уште како дете и го основав Тјера де Анималес пред 9 години. Ние не само што спасуваме кучиња, туку и мачки, желки, игуани, крави, овци, кози, свињи, коњи, магариња итн.“, објаснува Рикардо.