Човек кој цела година јадел само компири споделува како тоа влијаело на неговото тело

Кога се обидувате да слабеете, секоја диета изгледа како да е создадена за да ви го отежни животот.

Без разлика дали се откажувате од шеќерот, јадете само супи или се ограничувате на специфични часови за јадење, повеќето диети изгледаат како да се создадени за да ве направат несреќни.

Затоа, кога некој ќе изјави дека диета која вклучува јадење само компири му го променила животот, тешко дека тоа нема да привлече внимание.

 

Токму тоа му се случило на Тејлор, кој за една година изгубил над 50 килограми, јадејќи исклучиво компири.

Од 151.7 килограми, неговата тежина се намалила на 98.5 килограми.

Тејлор изјави дека оваа промена „целосно му го променила животот на подобро.“

Во интервју за The Independent на почетокот од неговиот експеримент, овој љубител на компири објаснил: „Добивам над 600% од дневните потреби за железо и над 400% од витамин Ц, како и голема количина влакна – сè што така наречените експерти велат дека би ми недостигало. Единственото нешто за кое требаше да внимавам е калциумот. Компирите содржат калциум, но можеби не доволно. За да бидам сигурен, користам органско сојно млеко збогатено со калциум за да правам пире од компири.“

 

Тој исто така редовно правел тестови на крвта и планирал да прифати дополнителни масти доколку тестовите покажат загрижувачки резултати.

Според препораките на лекарите, Тејлор јадел разновидни рецепти од бели и слатки компири.

Освен што изгубил тежина, Тејлор забележал и големо подобрување во менталното здравје.

Тој открил дека, пред да започне со експериментот, се борел со клиничка депресија како резултат на зависност од храна. Диетата му помогнала да ја пренасочи врската со храната и значително да го подобри своето ментално здравје.

Исто така, истакнал дека почувствувал олеснување од анксиозноста.

Во врска со диетата, еден експерт за Daily Mail изјавил дека иако Тејлор јадел доволно за да ја задржи енергијата и да изгуби тежина, диетата била сиромашна со „есенцијални нутриенти како цинк, Б12 и омега-3 масни киселини.“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *