Човек си ја сруши шталата за да си го догради авионот од своите соништа, во бавчата

Британецот Дејвид Прајс ја откри својата завршена целосна реплика на Spitfire во бавчата откако ја демолираше шталата за да остави простор за крилјата. Тој го градеше авионот од 2018 година и проценува дека му биле потребни околу 3.000 часа. Дејвид (58), кој ја заврши својата работа во саботата, вели дека го сакал воениот борец уште од дете. Мерките ги земал од книга, а за материјали користел сѐ што ќе му дошло при рака.