Човек со две жолчки (виц)

Маж му ѕвони на својот доктор:
– Докторе, мислам дека жена ми има воспалена жолчка.
– Не е можно. Лани ја опериравме и ја извадивме жолчката. До сега не сум видел човек со втора жолчка!
– А сте виделе ли човек со втора жена?