Човекот го украл амбулантното возило бидејќи не му се чекало за преглед па решил да ги преземе работите во свои раце

Кери Кормиер бил уапсена во средата, 8 септември, откако претходно тој ден доживеал сообраќајна несреќа во Лафајет, Лос Анџелес.

Кормиер се здобил со повреда што му предизвикала болка во грбот, па затоа бил пренесен во Општата болница Лафајет, каде што бил оставен во фоајето да чека преглед. Кормиер подоцна ја напуштил собата за итни случаи и наводно украл амбулантно возило кое било паркирано надвор.

Службите за итна медицинска помош во Сент Ландри ја алармирале полицијата во Дусон за ситуацијата, објаснувајќи дека брзата помош, која била опремена со ГПС -уред за следење, патувала во Дусон. Иако полицајците успеале да го пресретнат и да се обидат да ја сопрат амбулантата, се вели дека возачот одбил да се повлече и продолжил да вози додека не стигнал до излезот Источен Кроули.

Наводно, брзата помош влегла на паркингот на „Клиниката за семејни лекари“ пред да удри во друг автомобил. Кормиер тогаш наводно скокнал од амбулантата и се упатил накај клиниката пред да биде уапсен од полицајците кои го гонеле.

Кога бил испрашуван од полицијата, Кормиер се сетил на неговата сообраќајна несреќа и објаснил дека, откако чекал да биде прегледан во општата болница Лафајет, одлучил да отиде во друга болница за побрза услуга.

Полицијата Дусон потврди дека Кормиер бил вклучен во сообраќајна несреќа пред да биде пренесен во болница, и рече дека медицинските лица влегле во собата за итни случаи за да го прегледаат пациентот и сфатиле дека тој исчезнал и дека нивната амбулантна кола била украдена.

По апсењето, Кормиер бил пренесен во Општата болница Акадија во Кроули, каде што, на големо задоволство, конечно го прегледал лекар, кој потврдил дека има фрактура на реброто.

Возачот бил лекуван од повредата пред да биде пуштен на слобода.

Може да следат дополнителни трошоци, бидејќи полицијата во Лафајет ја истражува кражбата на амбулантата од општата болница Лафајет.