Човекот има магичен куфер, кој во еден момент му откажа послушност

Секоја чест за вештината со која ти го мами мозокот да мислиш дека куферот тежи еден тон, а лебди во воздухот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.