Човекот има проблем со чешање и ќе си го реши иако оди во живо на ТВ

Мотика правило 36: Никогаш не си ги чешај за време на интервју.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.