Човекот ќе проба да ве насмее без да каже ниту еден збор

Делата кажуваат повеќе од зборовите, а овој комичар го знае тоа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.