Човекот се изнамачи со чистење на снегот и одеднаш му се случи „дежа ву“

На напорната работа никако да ѝ дојде крај.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.