Човекот си ги бара оригиналните пари и точно пресмета колку му должат

Секој би сакал да позајми пари од ваков математичар.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.