Човеков потрошил 80.000 долари за материјали за да го направи од нула „најзлобниот“ и најчудниот автомобил на светот

Инспирација му биле средовековните оружја, па автомобилот личи како да е од тоа време, иако тогаш не биле измислени автомобилите.