Чудесните резби на овошје е зеленчук на јапонскиот готвач Такехиро Кишимото

Техниката која Такехиро Кишимото ја работи повеќе од една деценија се вика Тајландска резба, а интересен е неговиот одговор на прашањето зошто го прави ова:
„Прво ги резбам, а потоа ги јадам“ – вели шеговито уметникот.