Цимерите се будат наредниот ден после забавата и сфаќаат дека прскањето со ПП апаратот не била добра идеја

Кој ли сега ќе успее да го исчисти сево ова? Кој пробал да чисти ваква фина прашина, знае!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.