Црн петок финти се прават и во западна Европа

Плати повеќе и отиди си дома среќен мислејќи дека си платил помалку.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.