Црвенкапа и волкот (виц)

Оди Црвенкапа низ шумата. Наеднаш од зад една грмушка се појавува главата на Волкот:
– Каде си тргнала Црвенкапо? Кај баба ти?
– Да.
– А во кошницата претпоставувам носиш зелник?
– Да.
– И мајка ти го завиткала во хартија?
– Да.
– Дај ми ја хартијата, многу те молам!